SECURITY

Aangezien we steeds afhankelijker worden van computers en er meer en meer zaken bijkomen om rekening mee te houden is het soms lastig om daarbij ook nog alles goed te beveiligen. Een virus is tegenwoordig zo binnengehaald. Daarom is het belangrijk je IT omgeving veilig in te richten.

IT security

BEDRIJFSOMGEVING

Draait heel je bedrijf op een thuislaptopje waar de kinderen in het weekend spelletjes op spelen? Dan is het wachten op problemen. Een aparte en goed beveiligde zakelijke IT omgeving zorgt er voor dat de meeste risicovolle programma’s en websites buiten de deur blijven. Ben je een starter met een kleinschalige IT systeem? Dan kunnen een paar instellingen al een groot verschil maken. Denk hierbij aan bijv. een password manager zoals LastPass waarbij al je wachtwoorden goed beveiligd worden opgeslagen.

AVG WETGEVING

Door de AVG wetgeving zijn bedrijven verplicht om de klantgegevens goed te beveiligen. Helaas zien we nog te vaak dat ondernemers klantgegevens in een onbeveiligd Excel bestand op een privélaptop opslaan. Met een paar simpele handelingen is dit vaak al flink te verbeteren. Denk hierbij aan bijv. een wachtwoord-encryptie op het Excel bestand. Of het opslaan in een beveiligde Cloud omgeving die nog steeds eenvoudig te benaderen is.

DigiBert jouw IT professional

Maak een afspraak om te praten over jouw IT veiligheid.

Vul het contactformulier in of bel / mail ons om een afspraak te maken.